Onderwijs

2017-01-16

Vrijdag de 13de een ongeluksdag? Niet voor de leerlingen en leerkrachten van de provinciale school voor buitengewoon onderwijs De Sterretjes in Tienen. Op 13 januari werd immers de nieuwbouw van de school feestelijk geopend. Best wat later dan gepland, maar het was het wachten waard. Een mooi, duurzaam en multifunctioneel gebouw op maat van de leerlingen. Veel succes voor de toekomst!

2014-06-11

Op 6 juni opende de Belvedère op de Leuvense Wijnperssite. Dit mooie en eigentijdse gebouw wordt vanaf 1 september de cocon voor de leerlingen van de eerste graad en huisvest ook de splinternieuwe sporthal. De Belvedère beschikt over aangepaste vaklokalen, kleedkamers, time-outruimtes, een polyvalente zaal, een binnen- en buitenspeelplaats en een overdekte fietsenstalling. In de sporthal vind je 3 sportterreinen, douches en kleedruimtes voor alle leerlingen van de school. De nieuwbouw was nodig om de blijvende groei van het leerlingenaantal op te vangen (liefst 33% in de laatste jaren).

2014-06-04

Het provinciale CVO De Nobel, met campussen in Leuven en Tienen, en het CVO GO! Leuven-Landen verenigen zich. De vertegenwoordigers van deze centra voor volwassenenonderwijs ondertekenden op 4 juni de fusie-overeenkomst. Door deze fusie krijgt het volwassenenonderwijs in Oost-Brabant extra kansen om zich verder te professionaliseren en te optimaliseren. Dit zal leiden tot meer expertise en een betere spreiding van het aanbod. Bovendien kan zo beter ingespeeld worden op de economische noden, en ontstaan er meer mogelijkheden voor het personeel.

2014-04-17

Op 26, 28 en 29 april tonen de leerlingen van het 6de jaar ‘Toegepaste beeldende kunsten’ van provinciale school De Wijnpers hun talent. Ze vierden hun creativiteit bot op het thema ‘clean’. Dit thema werd vanuit alle mogelijke hoeken benaderd. Orde en hygiëne, ecologie en milieu, steriele ruimtes en meditatie, maar ook goed en kwaad. Het leverde allemaal stof tot inspiratie. Extra bezieling vonden de leerlingen in tentoonstellingen, maar ook in theater en in filosofische werken. Voor Fast For(w)art 13 kozen de leerlingen elk hun eigen beeldtaal.

2014-03-21

Leuven is weer wat kleuriger. De leerlingen 'Beeldende Kunst' van provinciale school De Wijnpers creëerden een indrukwekkend graffitikunstwerk onder de brug van de Leuvense ring. Ze namen een strook van maar liefst 31 meter lang en 3 meter hoog onder handen. De leerlingen van het 5de jaar toegepaste Beeldende Kunsten maken daarmee het werk van hun voorgangers af. Twee jaar geleden pakten die de ringbrug aan de Wijnpersstraat aan met hun spuitbussen. Maar tot nog toe bleef de muur aan de overkant kaal.

2014-02-18

De provincie organiseert van 18 tot en met 20 februari een doe-beurs in de Brabanthal in Leuven. Net geen 5.000 leerlingen van 10 tot 14 jaar uit 112 Vlaams-Brabantse scholen kunnen er kiezen uit 84 workshops om verschillende beroepen te ontdekken. Van matroos, kok, ondernemer, tuinaannemer, verpleegkundige en wetenschapper tot zoveel meer. Technische beroepen die fantastische kansen bieden en van groot belang zijn in de maatschappij. De doe-beurs richt zich ook naar ouders. Zij spelen immers een belangrijke rol in de studiekeuze.

Pages

Subscribe to Onderwijs