Onderwijs

2017-01-16

Vrijdag de 13de een ongeluksdag? Niet voor de leerlingen en leerkrachten van de provinciale school voor buitengewoon onderwijs De Sterretjes in Tienen. Op 13 januari werd immers de nieuwbouw van de school feestelijk geopend. Best wat later dan gepland, maar het was het wachten waard. Een mooi, duurzaam en multifunctioneel gebouw op maat van de leerlingen. Veel succes voor de toekomst!

2014-06-11

Op 6 juni opende de Belvedère op de Leuvense Wijnperssite. Dit mooie en eigentijdse gebouw wordt vanaf 1 september de cocon voor de leerlingen van de eerste graad en huisvest ook de splinternieuwe sporthal. De Belvedère beschikt over aangepaste vaklokalen, kleedkamers, time-outruimtes, een polyvalente zaal, een binnen- en buitenspeelplaats en een overdekte fietsenstalling.

2014-06-04

Het provinciale CVO De Nobel, met campussen in Leuven en Tienen, en het CVO GO! Leuven-Landen verenigen zich. De vertegenwoordigers van deze centra voor volwassenenonderwijs ondertekenden op 4 juni de fusie-overeenkomst. Door deze fusie krijgt het volwassenenonderwijs in Oost-Brabant extra kansen om zich verder te professionaliseren en te optimaliseren.

2014-04-17

Op 26, 28 en 29 april tonen de leerlingen van het 6de jaar ‘Toegepaste beeldende kunsten’ van provinciale school De Wijnpers hun talent. Ze vierden hun creativiteit bot op het thema ‘clean’. Dit thema werd vanuit alle mogelijke hoeken benaderd. Orde en hygiëne, ecologie en milieu, steriele ruimtes en meditatie, maar ook goed en kwaad. Het leverde allemaal stof tot inspiratie.

2014-03-21

Leuven is weer wat kleuriger. De leerlingen 'Beeldende Kunst' van provinciale school De Wijnpers creëerden een indrukwekkend graffitikunstwerk onder de brug van de Leuvense ring. Ze namen een strook van maar liefst 31 meter lang en 3 meter hoog onder handen. De leerlingen van het 5de jaar toegepaste Beeldende Kunsten maken daarmee het werk van hun voorgangers af.

2014-02-18

De provincie organiseert van 18 tot en met 20 februari een doe-beurs in de Brabanthal in Leuven. Net geen 5.000 leerlingen van 10 tot 14 jaar uit 112 Vlaams-Brabantse scholen kunnen er kiezen uit 84 workshops om verschillende beroepen te ontdekken. Van matroos, kok, ondernemer, tuinaannemer, verpleegkundige en wetenschapper tot zoveel meer.

2014-02-10

Op 7 februari opende het Open Leercentrum in de HaBoBIB haar OLC-café. De provincie Vlaams-Brabant, CVO De Orangerie, CBE Open School en de bibliotheek bundelen er hun krachten, en zorgen voor een ruimte waar leren en gezelligheid samen gaan. Bezoekers worden in het café ondergedompeld in een inspirerende wereld van begeleiding op maat en digitaal leren.

2014-01-22

De arbeidsmarkt schreeuwt om technisch gevormde arbeidskrachten. Toch kiezen nog (te) weinig kinderen en jongeren voor technische richtingen. Ook scholen en leerkrachten weten niet altijd hoe ze techniek op de best mogelijke manier in hun lessen kunnen verwerken. Om hieraan te verhelpen sloegen de provincie Vlaams-Brabant en RVO-Society in 2010 de handen in elkaar.

2013-11-14

De feestzaal van de Wijnpers was dringend aan renovatie toe. Het plafond was niet meer brandstabiel, het verlichtingsniveau ondermaats, het besturingssysteem sterk verouderd en de elektrische installatie voldeed niet meer aan de huidige reglementering. Een mooie uitdaging voor de technische onderhoudsploeg van de provincie.

2013-05-13

Vandaag werd met veel feestgedruis een betonplaat geplaatst van de nieuwbouw voor de eerste graad van De Wijnpers. Leerlingen, leerkrachten en buurtgenoten waren mee van de partij. Met dit feestmoment wil de provincie Vlaams-Brabant haar inspanningen voor het provinciaal onderwijs in de verf zetten.

2013-05-10

Leerlingen van de afdeling ‘Haarzorg’ van de provinciale school PISO uit Tienen behaalden drie eerste plaatsen tijdens de kapperswedstrijd in Oudenaarde. Een puike prestatie op deze prestigieuze wedstrijd! Door de prijzen die onze leerlingen regelmatig in de wacht slepen, heeft PISO al heel wat naambekendheid opgebouwd op de interscolaire kapperswedstrijden.

2012-11-27

Vandaag ondertekenden het Gemeenschapsonderwijs en de provincie Vlaams-Brabant de verkoopacte van het schoolgebouwencomplex 'De Ring' aan de Tiensevest in Leuven. Het GO! huurde reeds deze gebouwen, maar was al geruime tijd vragende partij om deze te mogen aankopen. Als eigenaar hiervan krijgt GO!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres