Varia

2021-09-04

Meanderende rivieren, sfeervolle terrassen en verrassende musea: de omgeving van Haacht heeft voor iedereen iets te bieden. En dat zowel op warme als op kletsnatte dagen. Voor de reeks Congé général geeft Karin tips om de streek te ontdekken. Spring op je fiets, duik onder in de geschiedenis of proef het witte goud en andere specialiteiten.

2018-10-29

18 oktober was het Youca Action Day, de vroegere Zuiddag. Meer dan 15.000 leerlingen ruilden de schoolbanken in voor een dagje werken. Hun loon  gaat naar 3 jongerenprojecten: 1 in Ecuador en 2 in België. Mijn nichtje Lisa was 1 van hen. Hieronder vinden jullie haar verslag.

2017-10-24

19 oktober was het Youca Action Da  y, vroeger bekend als de Zuiddag. Die dag verlieten duizenden jongeren de schoolbanken om te werken voor een goed doel. Dit jaar is de opbrengst vooral voor projecten in El Salvador. Nathan Kolenberg ging bij mij aan de slag. Je leest zijn verslag hieronder.

2014-10-21

Gaat er binnenkort nog een ‘Jiroflée’ in de politiek? Misschien wel, want op 16 oktober draaide mijn nichtje Lotta een dagje mee. En dat smaakte naar meer. Hieronder haar verslag.

2013-12-18

Op 17 december keurde de provincieraad de meerjarenplanning goed. Ondanks de financiële crisis en het klimaat van besparingen blijft het budget in evenwicht. 42 miljoen euro, of 22 % van de middelen, gaat naar investeringen. De afbouw van het personeel gebeurt zonder naakte ontslagen. Onder de prioriteiten vinden we armoedebestrijding en het wegwerken van de gezondheidskloof.

2012-05-24

Op 10 mei kregen vijf Vlaams-Brabantse organisaties de titel van koninklijke maatschappij. Een verdiende bekroning voor 50 jaar werking. Karin - zelf eremarraine van de Vriendenkring van 1962 - reikte het brevet uit aan het Verbond der Jaartallen. Al een halve eeuw zorgt dit Verbond voor de continuïteit van het Jaartallenleven in Leuven.

2012-04-03

De provincies oubollig ? Met het gloednieuwe digitale subsidiesysteem bewijst de provincie Vlaams-Brabant vooruitstrevend te zijn. Niet alleen qua gebruikersgemak voor de subsidie-aanvrager, maar ook voor de administratie die de subsidie-aanvragen verwerkt. Vlaams-Brabant is hierdoor de eerste Vlaamse provincie met zo'n online systeem.

2012-03-14

De gouverneur en de gedeputeerden van de provincie Vlaams-Brabant zijn zwaar aangeslagen door de gebeurtenissen van afgelopen nacht waarbij 22 kinderen en 6 volwassenen om het leven kwamen naar aanleiding van een zwaar ongeval met een Belgische bus in het Zwitserse Sierre.

2011-11-24

Valt het je op dat er steeds meer straatmeubilair en groen in het straatbeeld verschijnt? Een goede evolutie, want een straat met fraaie beplanting of een leuk zitbankje is een pak aangenamer om in te wonen of door te wandelen. Voorwaarde is wel dat dit alles goed wordt beheerd en onderhouden.

2011-10-06

Gisteren tekenden Scherpenheuvel-Zichem, Tienen, Aarschot en Diest een overeenkomst om samen te werken op het vlak van informatica. Hun samenwerking krijgt de naam 'STAD'. Deze samenwerking wordt ingegeven vanuit de vaststelling dat ICT en technologie zeer snel evolueren.

2011-09-04

Aarschot, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tienen gaan samenwerken op het vlak van ICT. De vier steden zullen voortaan overleggen over hun informaticabeleid om hun beschikbare middelen beter in te zetten. Samen hebben ze meer dan 100.000 inwoners, wat ongeveer hetzelfde is als een stad als Leuven.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres