Varia

2018-10-29

18 oktober was het Youca Action Day, de vroegere Zuiddag. Meer dan 15.000 leerlingen ruilden de schoolbanken in voor een dagje werken. Hun loon  gaat naar 3 jongerenprojecten: 1 in Ecuador en 2 in België. Mijn nichtje Lisa was 1 van hen. Hieronder vinden jullie haar verslag.

2017-10-24

19 oktober was het Youca Action Da  y, vroeger bekend als de Zuiddag. Die dag verlieten duizenden jongeren de schoolbanken om te werken voor een goed doel. Dit jaar is de opbrengst vooral voor projecten in El Salvador. Nathan Kolenberg ging bij mij aan de slag. Je leest zijn verslag hieronder.

2014-10-21

Gaat er binnenkort nog een ‘Jiroflée’ in de politiek? Misschien wel, want op 16 oktober draaide mijn nichtje Lotta een dagje mee. En dat smaakte naar meer. Hieronder haar verslag.

Donderdag 16 oktober: de negende editie van de Zuiddag. Vandaag werken over heel Vlaanderen scholieren voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Theater Day Productions, een project dat jongeren in Gaza de kans biedt om hun dramatische situatie even te vergeten. Ik ga aan de slag bij mijn tante Karin Jiroflée, federaal parlementslid voor sp.a.

2013-12-18

Op 17 december keurde de provincieraad de meerjarenplanning goed. Ondanks de financiële crisis en het klimaat van besparingen blijft het budget in evenwicht. 42 miljoen euro, of 22 % van de middelen, gaat naar investeringen. De afbouw van het personeel gebeurt zonder naakte ontslagen. Onder de prioriteiten vinden we armoedebestrijding en het wegwerken van de gezondheidskloof. Maar ook de afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Nieuw is dat jaarlijks een budget voorzien is voor projecten gericht op de verbetering van de arbeidsmarkt.

2012-05-24

Op 10 mei kregen vijf Vlaams-Brabantse organisaties de titel van koninklijke maatschappij. Een verdiende bekroning voor 50 jaar werking. Karin - zelf eremarraine van de Vriendenkring van 1962 - reikte het brevet uit aan het Verbond der Jaartallen. Al een halve eeuw zorgt dit Verbond voor de continuïteit van het Jaartallenleven in Leuven. Uniek in de wereld en iets waar elke Leuvenaar terecht fier op is!

2012-04-03

De provincies oubollig ? Met het gloednieuwe digitale subsidiesysteem bewijst de provincie Vlaams-Brabant vooruitstrevend te zijn. Niet alleen qua gebruikersgemak voor de subsidie-aanvrager, maar ook voor de administratie die de subsidie-aanvragen verwerkt. Vlaams-Brabant is hierdoor de eerste Vlaamse provincie met zo'n online systeem.

Pages

Subscribe to Varia