Mijn regio

2021-09-04

Meanderende rivieren, sfeervolle terrassen en verrassende musea: de omgeving van Haacht heeft voor iedereen iets te bieden. En dat zowel op warme als op kletsnatte dagen. Voor de reeks Congé général geeft Karin tips om de streek te ontdekken. Spring op je fiets, duik onder in de geschiedenis of proef het witte goud en andere specialiteiten.

2021-05-21

In het najaar van 2020 lanceerde de gemeente Haacht een lokale gezondheidsenquête. Maar liefst 1103 inwoners vulden deze bevraging in. Haacht zal zich op de resultaten baseren om het preventief gezondheidsbeleid nog te versterken.

2019-04-16

1 Mei, Dag van de Arbeid. Een feest dat socialisten al meer dan 100 jaar vieren. Een dag voor al wie vindt dat we samen vooruit moeten. Ook dit jaar staan er op 1 mei tal van activiteiten op het programma. Dit keer onder het motto ‘zekerheid voor iedereen’. Samen voor meer koopkracht, een goed pensioen en zorgzekerheid.

2018-04-18

1 Mei, Dag van de Arbeid. Een feest dat socialisten al meer dan 100 jaar vieren. Een dag voor al wie vindt dat we samen vooruit moeten. Ook dit jaar staan er op 1 mei tal van activiteiten op het programma. Start misschien met een stevig ontbijt in Bekkevoort of Rotselaar. Om 10 uur kleurt het Martelarenplein in Leuven rood.

2017-06-13

De Bocht van Leuven, een infrastructuurwerk om de spoorverbinding tussen Leuven en Hasselt en Leuven en Brussel te vergemakkelijken, kostte 37 miljoen euro. Toch maken dagelijks slechts 30 treinen gebruik van dit traject. Deze onderbenutting is onzinnig en onverantwoord in tijden van congestie- en klimaatproblematiek.

2017-04-19

1 Mei, Dag van de Arbeid. Een feest dat socialisten al meer dan 100 jaar vieren. Een dag voor al wie vindt dat we samen vooruit moeten. Ook dit jaar staan er tal van activiteiten op het programma. Start misschien met een stevig ontbijt in Bekkevoort of Rotselaar. Om 10 uur kleurt het Martelarenplein in Leuven rood.

2017-02-15

Op vrijdag 10 februari beslisten de leden van sp.a Haacht unaniem dat ik bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de sp.a-lijst mag trekken. Een hele eer en een taak die ik met veel enthousiasme opneem. Want het wordt een dynamische campagne waarbij we vooral erg veel onder de mensen zullen zijn.

2017-01-16

Vrijdag de 13de een ongeluksdag? Niet voor de leerlingen en leerkrachten van de provinciale school voor buitengewoon onderwijs De Sterretjes in Tienen. Op 13 januari werd immers de nieuwbouw van de school feestelijk geopend. Best wat later dan gepland, maar het was het wachten waard. Een mooi, duurzaam en multifunctioneel gebouw op maat van de leerlingen. Veel succes voor de toekomst!

2016-08-31

1 september: niet enkel het begin van het nieuwe schooljaar maar ook de startdatum van Caleido. Intussen het derde wijkgezondheidscentrum in Leuven, na De Ridderbuurt en De Central. En dat is goed nieuws voor al wie een betaalbare gezondheidszorg genegen is. Onder andere de provincie maakte hiervoor middelen vrij.

2016-06-23

Is Uplace een kat met negen levens? Of heeft het megawinkelcomplex vooral hoge beschermheren? Net raakte bekend dat de Vlaamse regering een achterpoortje vond om de winkelgigant een socio-economische vergunning toe te kennen. En dat terwijl in de regio niemand Uplace nog ziet zitten.
 

2016-03-09

Iedereen kent wel de fietspunten. Zij staan in voor het onderhoud en de controle van meer dan 60.000 fietsenstallingen in 53 Belgische stations. Je kan er terecht om een fiets te huren en voor kleine herstellingen. En ook het onderhoud van de Blue-bikes, de deelfietsen van de NMBS, behoort tot hun takenpakket.

2016-01-07

Wie een blunderboek wil schrijven over de Vlaamse politiek kan niet om Uplace heen. Dit dossier leest als een aaneenschakeling van politieke flaters en juridische blunders. Met steeds weer de Vlaamse regering in een weinig benijdenswaardige hoofdrol.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres