Economie & Europa

2016-06-23

Is Uplace een kat met negen levens? Of heeft het megawinkelcomplex vooral hoge beschermheren? Net raakte bekend dat de Vlaamse regering een achterpoortje vond om de winkelgigant een socio-economische vergunning toe te kennen. En dat terwijl in de regio niemand Uplace nog ziet zitten.
 

2016-01-07

Wie een blunderboek wil schrijven over de Vlaamse politiek kan niet om Uplace heen. Dit dossier leest als een aaneenschakeling van politieke flaters en juridische blunders. Met steeds weer de Vlaamse regering in een weinig benijdenswaardige hoofdrol.

2015-12-06

Wie ook maar iets begaan is met het milieu zou er stilaan moedeloos van worden. Na de federale beslissing om Doel 1 en 2 langer open te houden – een cadeau met grote strik voor Electrabel – en de pijnlijke vaudeville rond het klimaatakkoord dachten velen dat de bodem bereikt was. Niet is echter minder waar.

2015-05-12

De Vlaamse regering rijdt zich steeds verder vast in het Uplacedossier. Drie onderzoekers van de UGent en de VUB maken immers brandhout van de Anteastudie over de mobiliteitsimpact van het winkelcomplex. Die stelde dat het best wel zou meevallen qua verkeershinder. Quod non. Vervelend voor de Vlaamse ministers die Uplace groen licht gaven en nu met de broek op de knieën staan.

2015-02-27

Vrouwen verdienen vandaag in België een vijfde minder dan mannen. zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging en ABVV organiseren daarom op 14 maart voor de 11de keer Equal Pay Day. Dit jaar binden ze met de #SpeakUp-campagne de strijd aan met traditionele rolpatronen. Op diverse plaatsen in Vlaanderen en Brussel vindt op vrijdag 13 maart een actiedag plaats.

2014-09-30

Geweld op het werk: het komt vaker voor dan je denkt. Ongeveer de helft van de werknemers kreeg ooit te maken met fysieke, psychologische of seksuele agressie. Soms door leidinggevenden of collega’s, maar net zo goed door klanten of patiënten. En ook zonder blijvende letsels kunnen de gevolgen ernstig zijn. Denk maar aan stress, ziekteverzuim, of zelfs ontslag.

2014-05-20

Een bloeiend handelscentrum, dat willen we allemaal. Toch is niet elke nieuwe winkel een goed idee. Neem nu de plannen voor een Carrefour aan het kruispunt van de Keerbergsesteenweg en Lombaarden. Die kunnen niet op de goedkeuring van sp.a Haacht rekenen. En dat om tal van redenen.

2014-05-19

Afgelopen zaterdag zakten duizenden mensen naar Leuven af voor de eerste editie van Stad van Ideeën. Innovatie en creativiteit zijn de pijlers voor de economie van de toekomst. Stad van Ideeën bewijst dit aan de hand van inspirerende voorbeelden en realisaties. Op het programma een wandelparcours vol straffe innovaties en een tijdelijk Ideeënmuseum.

2014-05-19

Een schip vol (lege) bierbakken. Joggers en fietsers langs de Leuvense Vaart wreven zich de ogen uit. Pintjes met een kleinere ecologische voetafdruk, want zo blijven 13 vrachtwagens van de weg. Een veelbelovend proefproject onder impuls van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM).

2014-05-09

Tijdens het burgemeestersoverleg in Dilbeek formuleerden de burgemeesters van Halle-Vilvoorde, samen met de provincie en het RESOC een aantal zeer concrete aanbevelingen voor de volgende Vlaamse regering. Want het Vlaams beleid houdt tot nu toe te weinig rekening met de specifieke problemen waarmee de Rand - en bij uitbreiding Halle-Vilvoorde - wordt geconfronteerd.

2014-05-07

Soms gaat het snel. Enkele maanden geleden verhuisde de kringwinkel in Wespelaar naar een nieuwe locatie. Nu opent Kringwinkel Hageland in Tienen gloednieuwe ateliers en burelen. Met een verhoogd comfort voor de medewerkers én een lage ecologische voetafdruk.

2014-04-30

Feed Food Health, de campus voor innovatieve voedingsbedrijven in Tienen, krijgt steeds meer vorm. Na Quomak en Leemput maakte nu ook SESVanderhave bekend dat het zijn hoogtechnologisch onderzoekscentrum op de site zal vestigen. SESVanderHave is wereldwijd marktleider in de productie van suikerbietenzaad en heeft zijn hoofdkwartier in Tienen.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres